För lärare

Kunskap är makt. Det vet du som lärare. Riksdagen har ett stort utbud av aktiviteter och material som vänder sig till skolan.

Lärare med skolklass. Illustration

Vårens tider för besök i riksdagen

Från den 24 oktober klockan 10 är det möjligt att boka in vårens studiebesök för gymnasiet. Bokningsbara tider för Demokrativerkstaden och visning av Riksdagshuset släpps den 26 oktober klockan 10. 

 

Bjud in en riksdagsledamot


Vill dina elever möta en riksdagsledamot för samtal om demokrati och uppdraget som folkvald? Under perioden 15 januari till den 2 februari 2024 kan klasser i årskurs 8, 9 och i gymnasiet få besök av en riksdagsledamot. 

Bjud in en riksdagsledamot till skolan!

Höstens fortbildningar för lärare

Vill du fördjupa dina kunskaper om riksdagens arbete, träffa ledamöter och uppleva atmosfären i Riksdagshuset? Riksdagen erbjuder kurser och utbildningar för dig som är lärare i samhällskunskap. Under hösten arrangeras tre olika fortbildningar. Anmälan är nu öppen.

Kurser för lärare

Besök riksdagen i höst

Från och med den 23 augusti klockan 10 är det möjligt att boka en visning av Riksdagshuset eller ett besök i Demokrativerkstaden till och med den 20 december. Höstens studiebesök för gymnasiet är för närvarande fullbokade men håll utkik efter återbud.

Skolbesök

 

Beställ och ladda ner studiematerial

Riksdagen erbjuder ett stort utbud av studiematerial som kan användas när riksdagen står på schemat i klassrummet. Materialet är indelat efter årskurser, men indelningen är endast en rekommendation.

Studiematerial

Riksdagens nyhetsbrev för lärare

I nyhetsbrevet Riksdagen för lärare får du den senaste information och släpp av tider, lärarfortbildningar och övrig information direkt i din inkorg.

Riksdagen för lärare

Om artikeln

Publicerad
Uppdaterad