För lärare

Riksdagen har ett stort utbud av aktiviteter och material som vänder sig till skolan.

Höstens tider för besök i riksdagen

Nu är höstens besökstider släppta. Den 24 och 25 april är det endast möjligt att boka besök via riksdagen.se. Därefter går det bra att även kontakta oss via e-post och telefon för att boka.

Studiebesök för gymnasiet erbjuds mellan den 22 augusti och den 19 december. För närvarande är nästan alla vårens studiebesök bokade. Däremot kan det alltid dyka upp avbokningar. Håll utkik på riksdagens webbplats!

Visning av Riksdagshuset erbjuds mellan den 22 augusti och den 31 oktober.

Skolbesök

Demokrativerkstaden stänger för ombyggnation

Demokrativerkstaden stänger för ombyggnation den 13 maj 2024. Information om när den nya Demokrativerkstaden öppnar kommer senare under 2024.

Under perioden som Demokrativerkstaden håller stängt kan vi tipsa om Demokrativerkstaden i klassrummet, som är en variant där du som lärare genomföra spelet i klassrummet med eleverna.

Demokrativerkstaden i klassrummet 

Illustration: Valbås med EU-flagga bakom.
Illustration: Riksdagsförvaltningen

EU-valet 2024

I början av juni är det val till Europaparlamentet. I Sverige hålls valet den 9 juni. Då väljer medborgarna vilka som ska representera dem de kommande fem åren.

Val till Europaparlamentet 2024

Flera människor sitter i en hörsal med träinredning. I bakgrunden syns en talarstol där någon syns stå i oskärpa.
Foto: Melker Dahlstrand

Gå en kurs i höst

Vill du fördjupa dina kunskaper om riksdagens arbete, träffa ledamöter och uppleva atmosfären i Riksdagshuset? Riksdagen erbjuder kurser och utbildningar för dig som är lärare i samhällskunskap. Under hösten arrangeras en fortbildningsdag och en tvådagars kurs i riksdagskunskap. Anmälan öppnar den 10 juni.

Kurser för lärare

Östra riksdagsdhuset flygfoto
Foto: Riksdagsförvaltningen

Upplev riksdagen – en digital rundvandring

Följ med på en spännande resa genom Riksdagshuset och se filmer om allt ifrån rösträttens införande till hur arbetet i riksdagen går till. Titta runt i kammaren, finansutskottets sammanträdesrum samt andra rum i 360 grader och följ med på en guidad tur bakom kulisserna i riksdagen.

Upplev riksdagen (öppnas i nytt webbfönster)

Beställ och ladda ner studiematerial

Riksdagen erbjuder ett stort utbud av studiematerial som kan användas när riksdagen står på schemat i klassrummet. Materialet är indelat efter årskurser, men indelningen är endast en rekommendation.

Studiematerial

Riksdagens nyhetsbrev för lärare

I nyhetsbrevet Riksdagen för lärare får du den senaste information och släpp av tider, lärarfortbildningar och övrig information direkt i din inkorg.

Riksdagen för lärare

Om sidan

Publicerad
Uppdaterad