Om webbplatsen

På riksdagens webbplats får du insyn i vad som händer i riksdagen. Du kan till exempel följa med i riksdagens arbete och beslut eller se vilka som sitter i riksdagen. På de här sidorna hittar du information som hjälper dig att använda webbplatsen.

Så hittar du rätt på webbplatsen

Här finns riktlinjer för vilket innehåll som finns publicerat under webbplatsens huvudavdelningar.

Guide till webbplatsen

Alla ska kunna använda riksdagens webbplats

Riksdagens webbplats ska vara användbar och tillgänglig för så många som möjligt. Här finns information om  hur webbplatsen uppfyller lagkraven, eventuella tillgänglighetsproblem samt hur du rapporterar brister.

Tillgänglighet för riksdagens webbplats

Riksdagsförvaltningen behandlar personuppgifter

Den här webbplatsen behandlar personuppgifter. Här finns bland annat information om i vilka syften personuppgifterna samlas in, hur de behandas och vilka rättigheter du har.

Behandling av personuppgifter

Den här webbplatsen använder kakor

En kaka eller cookie är en textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Här kan du läsa hur kakor används på riksdagens webbplats.

Kakor

Webbplatsen på andra språk

På riksdagen.se finns information på flera olika språk och språkvarieteter. Det finns också en avdelning på engelska och information på teckenspråk och lättläst svenska. 

Andra språk

Rättigheter för bild, film och webb-tv

Här finns information om vad du bör tänka på om du vill använda till exempel en bild på en ledamot, en pressbild eller en webb-tv-sändning som finns på riksdagens webbplats.

Rättigheter för bild, film och webb-tv

 

Länkningspolicy

Riksdagen är mån om vilka webbplatser som länkar till riksdagens webbplats. Läs den här informationen om du vill länka till riksdagen.se.

Länkningspolicy

Dela information

Med hjälp av delafunktionen kan du sprida information på riksdagen.se vidare. Du kan också dela eller bädda in webbsändningar från riksdagens webb-tv-sändningar.

Dela information

Så fungerar webbplatsens sökfunktion

Läs om hur webbplatsens sökfunktion fungerar och få tips på hur du bäst använder den.

Att söka på webbplatsen

Så fungerar webb-tv

Du kan se riksdagens webb-tv direkt och i efterhand på din dator. Du kan även se sändningarna via de flesta mobiler och pekplattor.


Så fungerar webb-tv