Arbeta hos oss

Riksdagsförvaltningen erbjuder stimulerande, utvecklande och samhällsnyttiga arbetsuppgifter i en kunskapsintensiv miljö nära demokratins kärna.

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Frågorna som debatteras och besluten som tas på vår arbetsplats har betydelse för alla människors vardag. Riksdagsförvaltningen har ett unikt uppdrag att ge professionellt stöd och service till våra folkvalda ledamöter. Vi tar också hand om historiskt värdefulla byggnader och tidsdokument och arbetar för att främja och sprida kunskap om riksdagen och demokratin.

Riksdagsförvaltningens medarbetare i möte

Lediga jobb och praktikplatser

Är riksdagen en arbetsplats för dig? Här ser du vilka jobb och praktiktjänster som är lediga inom Riksdagsförvaltningen.

Lediga jobb

En person gör en träningsövning på Riksplan utanför Östra riksdagshuset

Det här får du ta del av som anställd

Riksdagsförvaltningen strävar efter att vara en arbetsplats med både yrkesmässiga utmaningar och möjlighet att nå balans mellan jobb och fritid. Som statligt anställd får du även goda villkor för semester, tjänstepension och föräldraledighet.

Det här får du ta del av som anställd

Medarbetarporträtt på Valentina Lind

Möt våra medarbetare

I Riksdagsförvaltningen arbetar cirka 700 personer inom 85 olika yrken. Här berättar några av dem i text, bild och film om sina uppdrag i förvaltningen. 

Möt våra medarbetare

Om artikeln

Publicerad