Lediga jobb

Välkommen att söka ett jobb i demokratins tjänst. I Riksdagsförvaltningen får du yrkesmässiga utmaningar, bra utvecklingsmöjligheter och en god balans mellan arbete och fritid. Hela 85 yrken finns representerade så chansen är stor att det dyker upp ett jobb för dig.

Medarbetarporträtt på Valentina Lind
Foto: Melker Dahlstrand

Möt våra medarbetare

I Riksdagsförvaltningen arbetar cirka 700 personer inom 85 olika yrken. Här berättar några av dem i text, bild och film om sina uppdrag i förvaltningen. 

Möt våra medarbetare

En person gör en träningsövning på Riksplan utanför Östra riksdagshuset
Foto: Mikael Kristenson

Det här får du ta del av som anställd

Riksdagsförvaltningen strävar efter att vara en arbetsplats med både yrkesmässiga utmaningar och möjlighet att nå balans mellan jobb och fritid. Som statligt anställd får du även goda villkor för semester, tjänstepension och föräldraledighet.

Det här får du ta del av som anställd

Anmälan om företrädesrätt

Här kan du skicka in en anmälan om anspråk på företrädesrätt till återanställning inom Riksdagsförvaltningen. Bara du som har rätt att göra anspråk på företrädesrätt enligt bestämmelserna i lagen om anställningsskydd kan skicka in en anmälan.

Anmälan om företrädesrätt till återanställning inom Riksdagsförvaltningen på webbplatsen Reachmee

Anslagstavla med information om anställningar

Riksdagsförvaltningen har en officiell anslagstavla som sitter innanför porten på Storkyrkobrinken 7 A i Gamla stan (samma port som Riksdagsbiblioteket). Här hittar du information om lediga anställningar och vilka anställningsbeslut Riksdagsförvaltningen fattat.

Behandling av personuppgifter

Personuppgifterna samlas in i syfte att hantera rekryteringsprocesser. Om Riksdagsförvaltningen anställer dig kommer förvaltningen spara din ansökan och arkivera den. I annat fall sparar förvaltningen din ansökan i två år. Därefter tas uppgifterna bort.

Mer om behandling av personuppgifter