Riksdagsbiblioteket är ett samhällsvetenskapligt bibliotek öppet för alla. Biblioteket är specialiserat på juridik, statsvetenskap och riksdagsdokument.

Aktuellt

RSS

Information om riksdagens entréer

Besökare till riksdagen ska ha med sig giltig id-handling och eventuell inbjudan eller kallelse för att underlätta inpassering vid entréerna. Alla besökare passerar säkerhetskontroll vid entrén. Besökare till Riksdagsbiblioteket ska ha med sig giltig id-handling.

Höjd kopieringskostnad från 1 februari 2016

Från och med den 1 februari gäller nya priser på kopiering. Priset på kopieringskorten dubblas så att ett 10-kort kostar 20 kronor, ett 25-kort kostar 50 kronor och ett 50-kort kostar 100 kronor. Detta sker i enlighet med Riksdagsdirektörens beslut att Riksdagsförvaltningens pris för kopiering ska vara 2 kronor per kopia/utskrift av A4 svartvitt.

Vilka tidskrifter används egentligen?

Under perioden februari-april undersöker vi vilka av de tryckta tidskrifterna som används av bibliotekets besökare. När du är klar med en tidskrift lägger du den i en av de röda korgarna i tidskriftsrummet. Vi tackar för hjälpen.

Informationsresurser

Riksdagsbiblioteket. Foto: Camilla Svensk.

Här hittar du alla riksdagsdokument och lagar, litteratur och databaser i samhällsvetenskap och juridik och dokument från EU och FN.