Till innehåll på sidan

Guide till webbplatsen

På riksdagens webbplats ska du som besökare enkelt få insyn i riksdagens arbete och beslut. Webbplatsen ska också öka intresset för och kunskaperna om riksdagen och den demokratiska processen.

Webbplatsen har följande huvudavdelningar:

Aktuellt

Under Aktuellt hittar du det senaste om riksdagens arbete och beslut. Här finns också aktuella kampanjer kring olika teman och information om hur du kan följa, dela och prenumerera på information från riksdagen.

Dokument & lagar

På Dokument & lagar kan du läsa om de olika dokumenttyperna som är relaterade till riksdagens arbete. Här hittar du förklaringar till vad en speciell dokumenttyp är, så som en motion eller en interpellation. Förklaringarna till dokumenten är kategoriserade efter riksdagens beslutsprocess, från förslag till lag.

Under denna ingång hittar du också material som går att beställa och ladda ner, som till exempel publikationer och studiematerial.

Ledamöter & partier

På Ledamöter & partier hittar du riksdagens 349 ledamöter uppdelade enligt till exempel parti eller valkrets. På varje ledamots sida finns information om vad ledamoten sagt och gjort i riksdagen.

Så fungerar riksdagen

Under Så fungerar riksdagen finns guidande och förklarande innehåll om riksdagens uppgifter och arbete samlat. Här finns information om talmannens och de vice talmännens arbete samt om de olika utskotten och EU-nämnden och vilka frågor de arbetar med.

Kontakt & besök

Här hittar du kontaktuppgifter och information om hur man besöker riksdagen. Det finns också information som är speciellt riktad till dig som är lärare eller jobbar inom media. Riksdagsbiblioteket har en egen ingång där du kan söka i bibliotekets samlingar.

Webb-tv

Här finns webb-tv-sändningarna från alla debatter och beslut i kammaren, utskottens öppna utfrågningar samt seminarier och andra evenemang i riksdagen.

Sök

På sidan Sök hittar du webbplatsens dokumentarkiv. Dokumenten är indelade enligt dokumenttyp och år. Använd filtren till höger för att navigera dig fram.

Tillgänglighet

Riksdagen.se ska vara användbar och tillgänglig för så många som möjligt. Under Tillgänglighet för riksdagens webbplats hittar du information om hur webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, om eventuella kända tillgänglighetsproblem och om hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Tillgänglighet för riksdagens webbplats

På riksdagen.se finns information på teckenspråk och lättläst svenska. Ingångarna finns högst upp i sidhuvudet. Vissa riksdagsbeslut finns också översatta till teckenspråk. 

Teckenspråk

Lättläst

Ansvarig för webbplatsen

Anders Hagquist, kommunikationschef