Dela information

Med hjälp av delafunktionen kan du sprida information på riksdagen.se vidare. Du kan också dela eller bädda in webbsändningar från riksdagens webb-tv-sändningar.

Dela information från riksdagen.se

Så här gör du för att dela information på en sida:

Klicka på dela-ikonen till olika sociala medier som Facebook, Twitter, Linkedin och e-post som finns längst ner på alla artikelsidor.

Vill du dela till andra sociala medier eller kanaler kan du kopiera länken i webbläsaren.

Det går att dela kalenderaktiviteter och information på de flesta sidor med redaktionell text.

Dela, bädda in och ladda ner webbsändningar

Det går att dela hela eller delar av webbsändningar. Längst ner i videospelaren finns ett funktionsfält med dela-funktion, bädda-in-funktion och en ladda-hem-funktion. 

Dela webbsändningar

Klicka på dela-symbolen. En ruta med olika alternativ för delning visas. Du kan dela hela sändningen eller delar av den. 

Om du vill bara vill dela en del av en sändning så kan du själv välja start- och sluttid. Det gör du genom att dra i reglaget under videoytan. Ett annat sätt är att skriva in start- och sluttid direkt.

Du kan dela sändningen via e-post och sociala medier som Facebook, Twitter och Linkedin.

Bädda in webbsändningar på webbplats

Hela eller delar av en webbsändning kan även bäddas in på en webbplats eller blogg.

Klicka på bädda in-symbolen för att bädda in en sändning på din webbplats eller blogg.
I rutan som öppnas finns olika alternativ att välja mellan. Du kan bädda in hela sändningen, ett anförande eller en del av sändningen.

Om du vill bädda in enbart en del av en sändning så kan du själv välja start- och sluttid. Det gör du genom att dra i reglaget under videoytan. Ett annat sätt är att skriva in start- och sluttid direkt.

Skärmdum, Dela information

Ladda ner webbsändningar

Du kan ladda ner video från riksdagens webbplats.

Klicka på ladda ner-symbolen om du vill ladda ner hela sändningen till din dator.
Tänk på att ha bra uppkoppling om det är en stor fil du laddar ner. Många debatter är väldigt långa och då blir videofilen tung och tar mycket bandbredd.

Du kan ladda ner filen för en hel debatt. Om du bara vill ha en viss del av en sändning så måste du öppna upp filen i ett videoredigeringsprogram och klippa ut den del av sändningen som du vill använda.

Rättigheter för webb-tv

Det material som direktsänds på riksdagens webbplats via webb-tv får återanvändas fritt under vissa villkor. Mer information finns på sidan om bild- och filmrättigheter.

Rättigheter för bild, film och webb-tv