På riksdagens webbplats ska du som besökare enkelt få insyn i riksdagens arbete och beslut. Webbplatsen ska också öka intresset för och kunskaperna om riksdagen och den demokratiska processen.

Webbplatsen har följande huvudavdelningar:

 • Debatter & beslut
  Debatter & beslut samlar allt innehåll som rör pågående eller tidigare debatter och beslut i kammaren. På sidan för varje enskild debatt finns webb-tv-klippet och dokumenten sammankopplade.
 • Ledamöter & partier
  Under Ledamöter & partier kan du bläddra bland ledamöterna till exempel enligt parti eller valkrets. På varje ledamots sida finns länkar till det hon eller han sagt och gjort i riksdagen.
 • Utskotten & EU-nämnden
  Information om vilka ledamöter som sitter i de olika utskotten och i EU-nämnden och vilka frågor de arbetar med finns under Utskotten & EU-nämnden. Du kan också använda den här ingången för att hitta ett specifikt utskotts samlade dokument.
 • Dokument & lagar
  Dokument & lagar är webbplatsens dokumentarkiv. Dokumenten är indelade enligt dokumenttyp. När du använder sökfunktionen på någon av undersidorna filtreras sökträffarna automatiskt så att du bara får träffar på dokument av en viss typ.
 • Så funkar riksdagen
  Under Så funkar riksdagen finns guidande och förklarande innehåll om riksdagens uppgifter och arbete samlat.

Kontakta, bevaka, besök, beställ

Tjänsterna Kontakta, Bevaka, Besök och Beställ finns i sidfoten på alla sidor. Här finns kontaktuppgifter samt information för dig som vill besöka riksdagen. Här hittar du också tips om hur du kan bevaka riksdagens arbete och prenumerera på olika typer av utskick. Under Beställ kan du beställa publikationer, studiematerial och böcker om riksdagen.

Ingångar för press, lärare och biblioteket

Under Press finns information som riktar sig till media. För lärare finns en egen ingång med bland annat studiematerial om riksdagen och EU och information om studiebesök. Även Riksdagsbiblioteket har en egen ingång, där du bland annat kan söka i bibliotekets samlingar.

Ansvarig

Karin Hedman, informationschef
Telefon: 020-349 000
E-post: riksdagsinformation@riksdagen.se