Pressinbjudan: Ceremoni med anledning av Sveriges anslutning till Nato

Publicerad:

Med anledning av Sveriges anslutning till försvarsalliansen Nato genomför riksdagen och regeringen en ceremoni på Riksplan måndagen den 18 mars 2024.

Vid ceremonin talar H.M. Konungen, talman Andreas Norlén samt statsminister Ulf Kristersson. Närvarar gör även överbefälhavare Micael Bydén, riksdagsledamöter samt statsråd i regeringen. Fotografer och journalister är välkomna att bevaka ceremonin.

Program

6.45 Insläppet till Riksplan öppnar för föranmälda journalister och fotografer. Insläpp sker via Södra Helgeandstrappan vid Östra riksdagshusets södra ände.

7.40 Insläppet för journalister och fotografer stänger.

7.45 Fotografer och journalister ska ha intagit sina platser.

8.15 Gästerna ska ha intagit sina platser.

8.30 Flagghissningsceremoni

9.00 Ceremonin avslutas.

Praktisk information

Vid ceremonin tillhandahålls ett begränsat antal platser för journalister och fotografer (stillbild och rörlig bild) på Riksplan. Riksplan är avspärrat och journalister och fotografer kan inte röra sig fritt utan är hänvisade till särskilt anvisade områden. Notera att platserna finns utomhus utan tak. Notera också att det inte finns möjlighet att genomföra intervjuer på Riksplan. Eventuella intervjuönskemål hänvisas till berörd presstjänst. Ceremonin direktsänds på regeringens webbplats www.regeringen.se

Intresseanmälan

För att bevaka ceremonin på plats på Riksplan krävs att man har riksdagens pressackreditering och har anmält intresse i förväg. Den som inte redan har riksdagens pressackreditering kan ansöka om det i samband med föranmälan. Vänligen notera att anmälan inte innebär garanterad plats. Antalet platser är begränsat och det kan därför bli aktuellt med urval. Riksdagsförvaltningen lämnar besked till alla som anmält intresse så snart som möjligt efter att anmälningstiden löpt ut.

Anmälningstiden pågår från fredag den 8 mars klockan 16.00 till onsdag den 13 mars klockan 12.00. Anmälningar tas endast emot via e-post till carina.larsson@riksdagen.se. Ange ditt namn samt vilket massmedieföretag du arbetar för.

Information om riksdagens regler om pressackreditering: Pressackreditering

För mer information