Till innehåll på sidan

Hälsorundor

Motion 2017/18:3271 av Mikael Jansson och Roger Richtoff (båda SD)

Ärendet är avslutat

Motionskategori
Fristående motion
Tilldelat
Kulturutskottet

Händelser

Inlämnad
2017-10-05
Granskad
2017-10-05
Hänvisad
2017-10-13

Motioner

Motioner är förslag som riksdagens ledamöter har lämnat till riksdagen.

PDF
DOCX

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att staten bör subventionera kommunala byggen av hälsorundor och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Nutidsmänniskan rör sig för lite och äter färdigmat av dålig kvalitet; detta gör oss sjuka. Samtidigt är nutidsmänniskan stressad och har svårt att finna tid för motion som ska ersätta det rörliga liv vi förr fick genom det dagliga arbetet. En del kommuner bygger nu upp hälsorundor, promenadrundor med stationer där man tränar i olika maskiner etc. Hälsorundorna ligger ofta i direkt anslutning till bostadsområden och det krävs ingen bil för att ta sig dit.

Fördelarna med dessa hälsorundor är lätta att inse: folk rör sig mer, de kommer ut och börjar till och med träna tillsammans. Det vore bra för befolkningens hälsa om hälsorundor byggdes i större takt. Detta är något som staten bör subventionera kommunerna för att genomföra.

 

 

Yrkanden (1)

 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att staten bör subventionera kommunala byggen av hälsorundor och tillkännager detta för regeringen.
  Behandlas i
  Kulturutskottet
  Betänkande 2017/18:KrU2
  Utskottets förslag
  Avslag
  Kammarens beslut
  Avslag

Behandlas i betänkande (1)

Motioner

Motioner är förslag som riksdagens ledamöter har lämnat till riksdagen.