Till innehåll på sidan

Ersättningssystem för telekunder liknande det som finns för elkunder

Motion 2010/11:T373 av Carina Adolfsson Elgestam m.fl. (S)

Ärendet är avslutat

Motionskategori
Fristående motion
Tilldelat
Trafikutskottet

Händelser

Inlämning
2010-10-26
Numrering
2010-10-28

Motioner

Motioner är förslag som riksdagens ledamöter har lämnat till riksdagen.

DOC
PDF

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om ett ersättningssystem för telekunder vid störningar i telenätet.

Motivering

Efter oväder är det vanligt med störningar i det fasta telenätet. Inte minst i mitt hemlän Kronoberg har många människor drabbats av konsekvenserna av ovädret. Det är tyvärr högst sannolikt att sådant som skyfall, översvämningar och stormar kommer att bli ett återkommande inslag också i svenskarnas verklighet. Inte minst för boende på landsbygden ställer det till med stora problem. Störningar i telenätet är ett av problemen.

Det är inte rimligt att så många ska drabbas av störningar i telenätet. Det är inte bara privatpersoner utan också företag som berörs. En annan allvarlig aspekt är att det inte går att nå SOS Alarm.

Ett ersättningssystem liknande det som finns för elkunder skulle sätta en effektiv press på teleoperatörerna att öka tillförlitligheten och driftsäkerheten.

Stockholm den 25 oktober 2010

Carina Adolfsson Elgestam (S)

Clas-Göran Carlsson (S)

Tomas Eneroth (S)

Yrkanden (1)

 1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om ett ersättningssystem för telekunder vid störningar i telenätet.
  Behandlas i
  Utskottets förslag
  Avslag
  Kammarens beslut
  Avslag

Motioner

Motioner är förslag som riksdagens ledamöter har lämnat till riksdagen.