Partiledardebatt den 13 september

Publicerad:

Onsdagen den 13 september hålls en partiledardebatt i riksdagen. I debatten får partiledarna för alla riksdagspartier chansen att argumentera för den politik de vill föra.

  • Tid: Onsdagen den 13 september klockan 12.
  • Plats: Kammaren, Allmänhetens entré, Riksgatan 3, Stockholm.

Partiledardebatten är öppen för allmänhet och media.

Hitta till riksdagen

Första partiledardebatten för riksmötet

Partiledardebatten den 13 september blir den första för riksmötet 2023/24. Riksmötet är riksdagens arbetsår, som börjar i september och pågår till dess att nästa riksmöte börjar i september året därpå. Det hålls vanligen fyra partiledardebatter under ett riksmöte – i september, november, januari och juni. När det är valår kan debatten i september äga rum lite senare än annars. Partiledardebatten i november är en EU-politisk debatt.

Debatten tolkas till teckenspråk och engelska och går att följa via riksdagens webb-tv, direkt och i efterhand.

Webb-tv

Debattregler och talarlista

Statsministern och partiledaren för det största oppositionspartiet har rätt till ett anförande på längst 7 minuter. Övriga partiledare har rätt till ett anförande på längst 5 minuter i partistorleksordning. På de första anförandena gäller ingen replikrätt. Därefter följer en andra omgång med anföranden på längst 2 minuter.

På det andra anförandet gäller fri replikrätt för debattdeltagarna i partistorleksordning, med en repliktid på längst 1 minut enligt duellmetoden (totalt 4 minuter per duell).

Anförandena hålls i talarstolen på podiet och replikerna tas i talarstolarna framför podiet.

Talarlista

För mer information

För mer information kontakta riksdagsinformation, telefon: 020-349 000, e-post: riksdagsinformation@riksdagen.se