Sök

Avdelning
Hoppa till filter

83 träffar, Sökning utan sökord, under avdelningen Aktuellt, filtrerat på Talmannen, sorterat efter datum

 • Förste vice talmannen invigde utställningen Nordbor

  TalmannenOnsdagen 7 februari invigde förste vice talman Kenneth G Forslund Nordiska museets utställning Nordbor. Utställningen är museets största hittills.

 • Talmannen har gjort ett officiellt besök i Japan

  PressTalman Andreas Norlén besökte Japan den 5-9 februari tillsammans med fyra riksdagsledamöter. Programmet innehöll bland annat möten med företrädare för Japans parlament.

 • Frankrikes president besökte riksdagen

  PressTalman Andreas Norlén tog den 30 januari emot Frankrikes president Emmanuel Macron i samband med presidentens statsbesök i Sverige. I presidentens delegation ingick bland andra franska parlamentariker.

 • Ceremoni inför Förintelsens minnesdag

  TalmannenTorsdagen den 25 januari hölls en minnesstund i riksdagen för offren för Förintelsen. Bakom arrangemanget, som hölls i Bankhallen, stod talman Andreas Norlén och riksdagsnätverket Minnet av Förintelsen.

 • Talmannen besökte Östergötlands län

  TalmannenTalman Andreas Norlén besökte Östergötlands län den 18 januari. Besöket genomfördes i samarbete med landshövding Carl Fredrik Graf. Programmet hade fokus på utvecklingen av demokratin och styrelseskicket i Sverige.

 • Besök från Nordmakedoniens parlament avrundade fyra år av demokratifrämjande samarbete

  InternationelltDen 16–18 januari besökte en delegation från Nordmakedoniens parlament riksdagen. Besöket skedde inom ramen för riksdagens demokratifrämjande samarbete.

 • Talmannen besöker Östergötlands län

  PressTalman Andreas Norlén besöker Östergötlands län den 18 januari. Besöket genomförs i samarbete med landshövding Carl Fredrik Graf. Programmet har fokus på utvecklingen av demokratin och styrelseskicket i Sverige.

 • Vinnare av riksdagens uppsatstävling 2023

  PressTvå vinnande bidrag har utsetts i 2023 års upplaga av riksdagens uppsatstävling för högskole- och universitetsstudenter. Vinnaruppsatserna handlar om olika former av svensk opposition inom EU-politiken samt riksdagsledamöters uppfattningar om sina egna möjligheter att agera inom ett politikområde.

 • Avslutning och avtackning i kammaren

  TalmannenDen 20 december var det avslutning i kammaren och talman Andreas Norlén höll tal till riksdagens ledamöter.

 • Gåva från riksdagen och regeringen med anledning av H.M. Drottning Silvias 80-årsdag

  PressTalman Andreas Norlén och utrikesminister Tobias Billström uppvaktade den 20 december H.M. Drottningen med anledning av drottningens 80-årsdag. Vid en mottagning på Kungliga slottet överlämnades en gåva från riksdagen och regeringen – en unik version av konstverket Queen’s Gambit.

 • Pressinbjudan: Seminarium med Nobels fredspristagare

  PressDen 12 december arrangerar Sveriges riksdag ett seminarium med 2023 års mottagare av Nobels fredspris. Seminariet är öppet för inbjudna gäster och föranmäld media.

 • Talmannens besök i Östergötlands län är inställt

  PressTalman Andreas Norlén besök i Östergötlands län den 29 november är inställt på grund av sjukdom.

 • Sloveniens talman besökte Sverige

  TalmannenSloveniens talman Urška Klakočar Zupančič med delegation har avlagt ett officiellt besök i Sverige 13–15 november. Talman Andreas Norlén tog emot i riksdagen.

 • Informationstillfälle om riksdagens roll i krig och krigsfara

  PressOnsdagen den 8 november hölls ett informationstillfälle för riksdagsledamöterna om riksdagens roll i krig och krigsfara.

 • Tredje vice talmannen deltog i möte för parlamentariskt nätverk till Krimplattformen

  TalmannenDen 23–24 oktober deltog tredje vice talman Kerstin Lundgren vid det parlamentariska nätverket till Krimplattformens andra möte. Mötet hölls i Prag under värdskap av Ukrainas talman Ruslan Stefanchuk och Tjeckiens talman Markéta Pekarová Adamová.

 • Natos generalsekreterare besökte riksdagen

  TalmannenFörste vice talman Kenneth G Forslund tog den 24 oktober emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg vid ett besök i riksdagen för samtal om relationen mellan Sverige och Nato. Vid mötet deltog även ledamöter från utrikesutskottet, försvarsutskottet och riksdagens delegation till Natos parlamentariska församling.

 • Ordförandena i de nordiska och baltiska utrikesutskotten möttes i riksdagen

  TalmannenTalman Andreas Norlén deltog den 19 oktober i ett möte med ordförandena i de nordiska och baltiska parlamentens utrikesutskott. Under mötet diskuterades utvecklingen i respektive land, nordiskt-baltiskt samarbete, aktuella utrikespolitiska frågor, EU-frågor samt Rysslands krig mot Ukraina. Det svenska utrikesutskottet stod värd för det två dagar långa besöket.

 • Offren för terrordådet i Bryssel hedrades i riksdagen

  TalmannenTisdagen den 17 oktober hedrades offren för terrordådet i Bryssel när riksdagens kammare öppnade på eftermiddagen.

 • Talmannen besökte Västmanlands län

  TalmannenTalman Andreas Norlén besökte Västmanlands län den 11 oktober. Besöket genomfördes i samarbete med landshövding Johan Sterte. Programmet hade fokus på utvecklingen av demokratin och styrelseskicket i Sverige med anledning av att det i år är 500 år sedan Sverige åter blev en fullt ut självständig stat.

 • Andre vice talman Julia Kronlid (SD) besökte Uppsala län

  TalmannenAndre vice talman Julia Kronlid (SD) besökte Uppsala län den 2 oktober. Värd för besöket var landshövding Stefan Attefall. Programmet hade fokus på utvecklingen av vår demokrati, riksdagen och Sverige som nationalstat, med anledning av att det i år är 500 år sedan som Sverige lämnade Kalmarunionen och åter blev en självständig stat, i och med att Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523 på riksmötet i Strängnäs.