Kvällsljus på Riksdagshusets exteriör. Mitten av byggnaden är upplyst med en lila färg.
Foto: Melker Dahlstrand

Kulturnatten 2024

Lördagen den 20 april klockan 18–24 deltog riksdagen i Kulturnatt Stockholm. Förutom guidade visningar fanns möjlighet att utforska riksdagens historia och prova VR-glasögon och titta runt i kammaren virtuellt. I Riksdagsbiblioteket pågick seminarier och paneldebatter hela kvällen och besökarna kunde även prova att skriva med en äkta gåspenna. Uppskattningsvis så besökte 4 000 personer riksdagen på kulturnatten.

Besök båda riksdagshusen

Vid årets Kulturnatt fick besökare möjlighet att besöka både Östra och Västra riksdagshuset. I Västra riksdagshuset kunde man besöka läktaren i kammaren. Där visades en film där talmannen berättade om kammaren och arbetet som sker där. Representanter från riksdagen fanns på plats för att svara på frågor.

I Östra riksdagshuset erbjöds guidade visningar med historietema. Visningarna avslutades på ett demokratitorg i sammanbindningsbanan som är en stor representationssal. Där fanns det olika aktiviteter på temat demokrati samt experter i ämnet att prata med. 

Bild på riksdagsbiblioteket med en lila transparent platta ovanpå.
Foto: Melker Dahlstrand och Riksdagsförvaltningen
Östra riksdagshuset upplyst med en lång ringlade kö utanför.
Foto: Melker Dahlstrand

Ungefär 4 000 personer besökte riksdagshusen under Kulturnatt Stockholm. Riksdagen deltog med ett späckat och uppskattat program.

1 / 7

Om sidan

Publicerad
Uppdaterad