Omfattande planerat tekniskt arbete

Under måndagen pågår ett planerat tekniskt arbete på webbplatsen. Under arbetet genomförs olika testsändningar från kammaren. Det kommer även att publiceras sändningar i webb-tv-arkivet. Delar av det som visas i webbplatsens kalender för måndag 23 maj är testinformation. Arbetet är ett led i att modernisera tekniken för webb-tv på riksdagen.se. Vid frågor kontakta riksdagsinformation.

VM i friidrott

Just nu talar: {{ VideoModel.activelivespeaker.text }}
{{ videometadata.debatetypename }} {{ videometadata.debatedate }}

Interpellationsdebatt

Interpellation: VM i friidrott

Interpellation 2006/07:97 av Bodström, Thomas (s)

den 24 november

Interpellation

2006/07:97 VM i friidrott

av Thomas Bodström (s)

till statsminister Fredrik Reinfeldt (m)

Det blir inget friidrotts-VM i Sverige 2011 eller 2013. Häromdagen sade regeringen nej till att vara med och finansiera mästerskapet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt sade i sin regeringsförklaring att Sverige aktivt ska verka för att få flera stora internationella idrottsevenemang till vårt land. Redan vid första tillfället sviker han löftet genom att vägra att ge statliga garantier om medfinansiering.

I dag är Sverige en av världens ledande idrottsnationer. För att vi ska kunna fortsätta att göra en stark satsning på våra duktiga pojkar och flickor är det viktigt att Sverige också fortsättningsvis arrangerar stora idrottsevenemang.

Därför vill jag fråga statsministern:

Vilka åtgärder avser statsministern att vidta för att få flera stora internationella idrottsevenemang till vårt land?