Centralbron i Stockholm

Just nu talar: {{ VideoModel.activelivespeaker.text }}
{{ videometadata.debatetypename }} {{ videometadata.debatedate }}

Interpellation 2016/17:441 Centralbron i Stockholm

av Erik Ottoson (M)

till Statsrådet Anna Johansson (S)

 

När Stockholm växer är det viktigt att man tänker nytt för att jobba mot visionen om en modern, hållbar och tät storstad.

Den 4 april 2017 presenterade Moderaterna i Stockholms stad en ny vision för en hållbar stad. Visionen är att det ska vara lätt att ta sig fram genom att gå, cykla och åka med kollektivtrafiken på väg, spår och vatten. Förslaget beräknas kosta mellan 10,4 miljarder och 12,4 miljarder kronor och ska finansieras med bland annat markförsäljning.

En av delarna i förslaget är att gräva ned Centralbron i en tunnel, vilket i sin tur skapar en bättre miljö i form av mindre buller, bättre luft och fri utsikt mot Gamla stan. En nedgrävning skapar även en enorm yta för att göra om järnvägsparken till en ny, vackrare park och skapar en helt ny koppling till vattnet. Förslaget innehåller även 10 000 kvadratmeter bostäder längs med Klara sjö, vilket resulterar i ungefär 150 nya lägenheter, 57 000 kvadratmeter saluhall, kontor, hotell och handel längs med Vasagatan under spårområdet och längs med Klara sjö. Det här förslaget bidrar till en vackrare och mer genuin stadsmiljö.

Mot bakgrund av ovanstående vill jag fråga statsrådet Anna Johansson:

 

Vad avser statsrådet att vidta för åtgärder för att möjliggöra en förläggning av Centralbron till en tunnellösning?