Omfattande planerat tekniskt arbete

Under tisdagen pågår ett planerat tekniskt arbete på webbplatsen. Under arbetet genomförs olika testsändningar från kammaren. Det kommer även att publiceras sändningar i webb-tv-arkivet. Delar av det som visas i webbplatsens kalender för måndag 23 maj är testinformation. Arbetet är ett led i att modernisera tekniken för webb-tv på riksdagen.se. Vid frågor kontakta riksdagsinformation.

Postfrågor och grundläggande betaltjänster

Just nu talar: {{ VideoModel.activelivespeaker.text }}
{{ videometadata.debatetypename }} {{ videometadata.debatedate }}

Nej till motioner om postfrågor och betaltjänster (TU6)

Riksdagen sa nej till ett antal motioner om postfrågor och betaltjänster. Några av motionerna handlar om kravet på att hålla god postservice i hela landet, om otrygga anställningar inom Postnord samt risken för att företaget utnyttjar resurser inom samhällsuppdraget för att finansiera andra tjänster. I övrigt handlar motionerna om att morgontidningar och post på landsbygden av kostnadsskäl bör delas ut samtidigt och att mindre butiker bör undantas från framtida krav på sluten kontanthantering.

Motionerna lämnades in under allmänna motionstiden 2015.

Anledningen till att riksdagen sa nej till motionerna är bland annat att regeringen och berörda myndigheter bevakar frågorna kontinuerligt enligt de mål som riksdagen har beslutat.