Webb-tv

Här publiceras video från alla riksdagens öppna sammanträden och seminarier. Riksdagen direktsänder mer än 800 timmar varje år och i arkivet finns över 23 000 videoklipp från 2001 och framåt.

Senaste sändningarna

Här ser du de senaste sändningarna från riksdagens webb-tv.

Ledamöterna sitter i kammaren och besökare på åhörarläktaren.

Sök i riksdagens webb-tv-arkiv

Här publiceras video från alla riksdagens öppna sammanträden och seminarier. Riksdagen direktsänder mer än 800 timmar varje år och i arkivet finns över 23 000 videoklipp från 2001 och framåt. 

Sök bland sändningar i arkivet

KU har hållit granskningsutfrågningar

Konstitutionsutskottet, KU, har hållit offentliga utfrågningar i april inom ramen för sin granskning av statsrådens tjänsteutövning och regeringsärendenas handläggning. Flera ministrar frågades ut, bland andra statsminister Ulf Kristersson (M).

Lyssna på när KU:s ordförande och vice ordförande berättar om hur det går till vid en utfrågning av statsministern, se exempel på kända KU-förhör och följ med ner i riksdagens källare där arkivet med mycket av KU:s dokument förvaras. 

En av riksdagens viktigaste uppgifter är att kontrollera hur regeringen sköter sitt arbete. Det kallas för riksdagens kontrollmakt. Kontrollmakten ska bidra till att regeringen följer lagarna, arbetar effektivt och att medborgarna känner förtroende för den offentliga makten. Här får du på två minuter lära dig mer om en av riksdagens fem uppgifter.

Kommande sändningar

Se alla kommande sändningar på riksdagens webb-tv.

Kommande sändningar

Nästa partiledardebatt

Nästa partiledardebatt sänds onsdag 14 juni klockan 9. 

Partiledardebatt

Sök i webb-tv-arkivet

Riksdagen direktsänder mer än 800 timmar varje år.

Sök bland sändningar i arkivet
 

Riksdagens del av EU-ordförandeskapet

Januari till juni 2023 är Sverige ordförande i EU:s ministerråd. Här hittar du information om riksdagens del av ordförandeskapet – den så kallade parlamentariska dimensionen. Se alla konferenser i efterhand.

Illustration på många människor i rader

Sveriges riksdag på Youtube

På riksdagens Youtube-kanal kan du se fler filmer om riksdagen och riksdagens arbete och hur svensk demokrati fungerar. 

Illustration av två personer som lyssnar och håller en dator

Rättigheter för bild, film och webb-tv

Här finns information om vad du bör tänka på enligt upphovsrätten om du vill använda till exempel en bild på en ledamot, en pressbild eller en webb-tv-sändning som finns på riksdagens webbplats

Illustration talman och talarstol

Så fungerar webb-tv

Du kan se riksdagens webb-tv direkt och i efterhand på din dator. Du kan även se sändningarna via de flesta mobiler och pekplattor.