Pressmeddelande

Spaniens kung besöker riksdagen

Publicerat: 23 november 2021 klockan 09.21

Talman Andreas Norlén tar den 24 november emot Konung Felipe VI av Spanien i samband med ett statsbesök i Sverige. Frågor som står på dagordningen vid besöket i riksdagen är bland annat utbildning, innovationer och bilateralt samarbete.

Syftet med hela statsbesöket är att ytterligare stärka de goda relationerna mellan länderna och att stimulera samarbeten inom återhämtningen från covid-19-pandemin, med fokus på innovativa och hållbara lösningar.

Förutom talmannen träffar kungen även riksdagsledamöter. I mötet deltar även Spaniens utrikesminister samt statssekreterare för handelsfrågor. Frågor som står på dagordningen vid besöket i riksdagen är bland annat utbildning, innovationer och bilateralt samarbete.

Konung Felipe VI och Drottning Letizia besöker Sverige på inbjudan av H.M. Konungen. Det två dagar långa statsbesöket äger rum i Stockholm. Utöver besöket i riksdagen kommer kungen även att träffa bland andra statsminister Stefan Löfven (S), flera ministrar i regeringen samt kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck. Det spanska kungaparet gör också flera studiebesök.

För mer information

Martin Brozek, Riksdagens internationella kansli, telefon 08-786 58 51, martin.brozek@riksdagen.se

Pernilla Eldblom, talmannens pressekreterare, telefon 08-786 59 14, pernilla.eldblom@riksdagen.se