Pressmeddelande

Pressträff med talmannen

Publicerat: 5 juli 2021 klockan 13.35

Idag måndag den 5 juli framträder talman Andreas Norlén vid en pressträff tillsammans med Stefan Löfven (S) som föreslås bli statsminister.

Tid: Måndag 5 juli klockan 14.00
Plats: Förstakammarsalen, Östra riksdagshuset

Bakgrund

Efter misstroendeomröstningen i riksdagen den 21 juni begärde statsminister Stefan Löfven (S) den 28 juni entledigande och talmannen beslutade om detta. Stefan Löfven leder nu, enligt reglerna i regeringsformen, en övergångsregering. Talmannen inledde den 29 juni uppdraget att ta fram ett förslag till ny statsminister för riksdagen att ta ställning till. I uppdraget ingår att samtala med företrädare för samtliga riksdagspartier samt att överlägga med de vice talmännen. Talmannen håller också statschefen informerad om det aktuella läget i arbetet med att ta fram förslag till statsminister.

Webb-tv

Pressträffen med talmannen går att se direkt eller i efterhand via riksdagens webb-tv.

Webb-tv

Information på riksdagens webbplats

På riksdagens webbplats finns aktuell information om talmannens arbete med regeringsbildningen.

Talmannens arbete med regeringsbildningen

Pressackreditering till riksdagen

Journalister och fotografer som vill arbeta på egen hand i riksdagens lokaler behöver ha riksdagens pressackreditering. Information och ansökningsformulär finns på riksdagens webbplats.

Vänligen observera vikten av att undvika trängsel. Munskydd kommer att finnas tillgängliga för media i samband med pressträffen.

Pressackreditering

Kontakt

Talmannens presstelefon: 08-786 44 00