Pressmeddelande

Belgiens talmän på officiellt besök

Publicerat: 3 december 2021 klockan 10.05

Talman Andreas Norlén tar emot talmännen i det belgiska parlamentets senat och representanthus som avlägger officiellt besök i Sverige den 5-8 december.

Talman i senaten Stephanie D´Hose och talman i representanthuset Eliane Tillieux besöker med en delegation Sverige på inbjudan av talman Andreas Norlén. Teman som kommer att diskuteras under besöket är bland andra konstitutionella frågor, parlamentens roll under pandemin, jämställdhet, rättsstatens principer i EU och aktuella EU-frågor.

I riksdagen står talmannen värd för ett möte med den belgiska delegationen och ledamöter från riksdagens konstitutionsutskott, EU-nämnden och utrikesutskottet. Därefter hålls en ceremoni i närvaro av senatens och representanthusets talmän då den belgiska Nationella Minneskommittén överlämnar en plakett som gåva till riksdagen till minne av Folke Bernadotte, det svenska Röda korset och de vita bussarna. Under besöket i riksdagen står också förste vice talman Åsa Lindestam (S) värd för en lunch där också riksdagsstyrelsens arbetsgrupp för jämställdhet deltar och ledamöter från arbetsmarknadsutskottet.

På programmet utanför riksdagen står bland annat en audiens hos kung Carl XVI Gustaf, möte med utrikesminister Ann Linde (S) samt besök på Riksrevisionen och IDEA.

För mer information

Anna-Sara Hultgård Czernich, internationell rådgivare, 08-786 53 89
Anna Ström, talmannens pressekreterare, 072-204 62 57