Pressmeddelande

Norges talman besöker Sverige

Publicerat: 16 september 2019 klockan 16.00

På inbjudan av talman Andreas Norlén gör Stortingets president Tone Wilhelmsen Trøen med delegation ett officiellt besök i Sverige den 17–19 september.

Det norska Stortingets president Tone Wilhelmsen Trøen leder en delegation vid besök i Sverige och riksdagen. Nordiskt och europeiskt samarbete, demokratibyggande och jämställdhet är viktiga frågor under besöket.

Talman Andreas Norlén tar emot den gästande talmannen med delegation och förste vice talman Åsa Lindestam (S) står värd för en lunch med delegationen, andre vice talman Lotta Johnsson Fornarve (V) och riksdagsstyrelsens arbetsgrupp för jämställdhetsfrågor. Den gästande delegationen möter också ledamöter från utrikesutskottet, kulturutskottet, utbildningsutskottet, presidiet för det Nordiska rådets svenska delegation och den parlamentariska vänskapsgruppens ordförande. Vid de olika programpunkterna kommer bland annat utbildning, barn- och ungdomspolitik samt ungas inflytande och möjligheter att delta i demokratiska processer att diskuteras.

Utanför programmet i riksdagen står en audiens hos kung Carl XVI Gustaf samt möten med bland andra utrikesminister Ann Linde (S). Stortingspresidenten gör också ett besök på Fryshuset och deltar i demokratifirande som arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting.

För mer information