Pressmeddelande

Talmannen möter Ulf Kristersson (M)

Publicerat: 13 oktober 2018 klockan 16.55

På söndag den 14 oktober möter talmannen Ulf Kristersson (M) med anledning av uppdraget att sondera förutsättningarna för att bilda regering. Därefter håller talmannen en pressträff.

Talman Andreas Norléns möte med Ulf Kristersson kommer att äga rum den 14 oktober klockan 11 på talmannens tjänsterum i riksdagen. Därefter kommer talmannen att överlägga med de vice talmännen.

Pressträff

Talman Andreas Norlén kommer också att hålla en pressträff där han redogör för kommande steg i processen med regeringsbildningen.

Tid: Söndag den 14 oktober, tidigast klockan 12
Plats: Riksdagens presscenter, plan 5, Västra riksdagshuset

Bakgrund

Talmannen inledde den 27 september uppdraget att ta fram ett förslag till ny statsminister för riksdagen att ta ställning till. I uppdraget ingår att samtala med företrädare för samtliga riksdagspartier samt att överlägga med de vice talmännen.

Talmannen träffade partiföreträdarna den 27 september och den 2 oktober samt höll överläggning i talmanspresidiet den 28 september och den 2 oktober. Därefter tillkännagav talmannen att han gett sonderingsuppdraget till Ulf  Kristersson (M) samt informerade kung Carl XVI Gustaf om sonderingsuppdraget.

Den 9 oktober lämnade Ulf Kristersson (M) en lägesrapport om sitt uppdrag att sondera förutsättningarna för att bilda regering till talmannen. Talmannen informerade också statschefen och de vice talmännen om det aktuella läget.

Följ händelseutvecklingen på riksdagens webbplats

På valingången på riksdagens webbplats finns aktuell information om riksdagsvalet, regeringsbildningen, talmansvalet med mera. Här uppdateras kontinuerligt informationen om händelseutvecklingen, tidpunkter för eventuella pressträffar och liknande. Den informationen går också ut via twitterkontot @Sverigesriksdag.

Valet 2018  

Webb-tv

Talmannens pressträffar sänds direkt på riksdagens webbplats samt går att se i efterhand.

Pressackreditering och annan praktisk information

För att arbeta i Riksdagshuset måste du ha riksdagens pressackreditering, antingen en ordinarie eller en tillfällig som gäller för en dag. Information om pressackreditering och annan praktisk information för journalister och fotografer i anslutning till riksdagsvalet finns på riksdagens webbplats.

Praktisk information för arbete i anslutning till riksdagsvalet  

Kontakt

Talmannens pressekreterare, 08-786 44 00