Pressmeddelande

Pressmeddelande: Pressträff med talmannen den 23 november

Publicerat: 22 november 2018 klockan 11.52

Uppdaterat: 22 november 2018 klockan 11.52

På morgonen den 22 november tog talmannen emot Annie Lööfs (C) rapport från det sonderingsuppdrag hon har haft. Därefter överlade talmannen med de vice talmännen. Andreas Norlén kommer under torsdagen även att tala med riksdagspartiernas partiledare per telefon.

Fredag den 23 november kommer talman Andreas Norlén att hålla en pressträff.

Tid: Fredag den 23 november klockan 10.00
Plats: Riksdagens presscenter, plan 5, Västra riksdagshuset

Bakgrund

Talmannen inledde den 27 september uppdraget att ta fram ett förslag till ny statsminister för riksdagen att ta ställning till. I uppdraget ingår att samtala med företrädare för samtliga riksdagspartier samt att överlägga med de vice talmännen. Talmannen håller också statschefen informerad om det aktuella läget i arbetet med att ta fram förslag till statsminister.

Talmannen gav den 15 november Annie Lööf (C) uppdraget att sondera förutsättningarna för en regering som riksdagen kan tolerera.

Följ händelseutvecklingen på riksdagens webbplats

På valingången på riksdagens webbplats finns aktuell information om riksdagsvalet, regeringsbildningen, talmansvalet med mera. Här uppdateras kontinuerligt informationen om händelseutvecklingen, tidpunkter för eventuella pressträffar och liknande. Den informationen går också ut via twitterkontot @Sverigesriksdag.

Webb-tv

Talmannens pressträffar sänds direkt på riksdagens webbplats samt går att se i efterhand.

Pressackreditering och annan praktisk information

För att arbeta i Riksdagshuset måste du ha riksdagens pressackreditering, antingen en ordinarie eller en tillfällig som gäller för en dag. Information om pressackreditering och annan praktisk information för journalister och fotografer i anslutning till riksdagsvalet finns på riksdagens webbplats.

Praktisk information för arbete i anslutning till riksdagsvalet

Talmannens pressekreterare, 08-786 44 00