Pressmeddelande

Pressmeddelande: Måndagens pressträff uppskjuten

Publicerat: 2 december 2018 klockan 20.29

Talman Andreas Norlén har beviljat processen förlängd tid innan förslaget till statsminister läggs fram för riksdagen. Pressträffen med talmannen och Stefan Löfven (S) kommer därför att flyttas fram.

Justerad tidsplan

Talmannen kommer tidigast onsdagen den 5 december klockan 9.00 att lägga fram förslag till statsminister för riksdagen. Därför flyttas pressträffen till tidigast kl. 8.30 samma dag. Mer information om den justerade tidsplanen kommer att meddelas inom kort.

Bakgrund

Talmannen inledde den 27 september uppdraget att ta fram ett förslag till ny statsminister för riksdagen att ta ställning till. I uppdraget ingår att samtala med företrädare för samtliga riksdagspartier samt att överlägga med de vice talmännen. Talmannen håller också statschefen informerad om det aktuella läget i arbetet med att ta fram förslag till statsminister.
 
Talmannen aviserade den 23 november att han avsåg att den 3 december föreslå Stefan Löfven (S) som statsminister.

Följ händelseutvecklingen på riksdagens webbplats

På valingången på riksdagens webbplats finns aktuell information om riksdagsvalet, regeringsbildningen, talmansvalet med mera. Här uppdateras kontinuerligt informationen om händelseutvecklingen, tidpunkter för eventuella pressträffar och liknande. Den informationen går också ut via twitterkontot @Sverigesriksdag.
 
Valet 2018

Webb-tv

Talmannens pressträffar sänds direkt på riksdagens webbplats samt går att se i efterhand.

Pressackreditering och annan praktisk information

För att arbeta i Riksdagshuset måste du ha riksdagens pressackreditering, antingen en ordinarie eller en tillfällig som gäller för en dag. Information om pressackreditering och annan praktisk information för journalister och fotografer i anslutning till riksdagsvalet finns på riksdagens webbplats.

Praktisk information för arbete i anslutning till riksdagsvalet

 

Talmannens pressekreterare, 08-786 44 00