Pressmeddelande

Riksdagens tredje vice talman samt ledamöter besöker Dalarna

Publicerat: 6 april 2016 klockan 14.51

Riksdagens tredje vice talman Esabelle Dingizian (MP) besöker Dalarna måndagen den 11 april tillsammans med riksdagsledamöter från länet. Besöket görs i samarbete med landshövding Ylva Thörn.

- Vi arbetar för att riksdagen ska vara synlig i hela landet och för att vi ska få bra information om viktiga frågor för olika regioner. Jag ser fram emot en dag med samtal kring företagande och utveckling i Dalarna, säger tredje vice talman Esabelle Dingizian.

Under dagen kommer tredje vice talmannen och riksdagsledamöterna att genomföra studiebesök och samtal med fokus på utveckling, företagande, turistnäringen och teknikutveckling.

Syftet med programmet är att belysa frågor som är aktuella och viktiga för utvecklingen i regionen.

De riksdagsledamöter som kommer att delta är Patrik Engström (S), Roza Güclü Hedin (S), Maria Strömkvist (S), Hans Unander (S), Ulf Berg (M), Carl-Oskar Bohlin (M), Magnus Persson (SD), Jan Lindholm (MP), Peter Helander (C) och Daniel Riazat (V).

Dagen avslutas med middag i landshövdingens residens dit valkretsens riksdagsledamöter samt aktuella personer från regionen har bjudits in. Tredje vice talman och landshövdingen står som värdar för middagen.

Media inbjuds att följa samtliga programpunkter.

Vansbro
Kl 09.45 Herrfriseringen som växte
Företaget Lyko Hair har växt från en herrfrisering till en stor aktör inom hårvård och skönhet.

Kl 10.30 Verkstadsföretaget i teknikens framkant
Hydroforming Design Light AB arbetar med formningsmetoder för plåt- och rördetaljer och driver utvecklingsprojekt bla tillsammans med Högskolan Dalarna.

Kl 11.15 Mötesplats för älvar, människor och vägar
Turistnäringens betydelse tas upp vid besök på värdshuset Flottaren Haman och Spa. Här ges även information om Vansbrosimmets betydelse för orten.

Dala-Järna
Kl 13.15 Kulturkrock resulterade i populärt knäckebröd
Pyramidbageriet bakar knäckebröd på recept som är hämtade från Dalarnas och Egyptens gamla bondekulturer.

Falun
Vid ankomsten till Falun och Playground Squads kommer det finnas möjlighet till intervjuer under en kvart. Från ca 15.45.

Kl 16.00 Spelindustri och utbildning hand i hand
Besök på Playground Squad om betydelsen av dialog mellan datorspelsindustrin och utbildningssektorn.

Kort bakgrundsinformation

Tidigare har talmannen genomfört vår- och höstmiddagar i Stockholm. Talman Urban Ahlin har infört att talmannens höstmiddag istället läggs ute i landets valkretsar fördelad till olika tillfällen. Talmansbesöken har ett tydligt ledamotsperspektiv och initiativet till middagarna kommer från riksdagen. Talmannen eller någon av de vice talmännen tillsammans med landshövdingen i respektive län står som värdar för evenemanget.

För ytterligare information

Anna Ström, talmannens pressekreterare, 070-537 29 00