Grön omställning
Skriftlig fråga 2014/15:678 av Lotta Finstorp (M)
Frågan är besvarad
Händelser
- Inlämnad
- 2015-06-16
- Överlämnad
- 2015-06-17
- Anmäld
- 2015-06-22
- Svarsdatum
- 2015-06-24
- Sista svarsdatum
- 2015-06-24
- Besvarad
- 2015-06-24
Skriftliga frågor
Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.
till Statsrådet Kristina Persson (S)
I en radiointervju med Epstein & Nordegren i P1, gjord bara tre dagar efter att framtidsministern utsågs, svarade ministern att hennes första uppgift var att jobba för grön omställning.
Därför är min fråga till statsrådet:
Hur går arbetet med grön omställning, och vilka politiska förslag har statsrådet kommit fram till?
Svar på skriftlig fråga 2014/15:678 besvarad av Statsrådet Kristina Persson (S)
Dnr SB2015/3171/RCK | ||
Statsrådsberedningen |
Ministern för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete |
Till riksdagen
Svar på fråga 2014/15:678 av Lotta Finstorp (M) Grön omställning
Lotta Finstorp har frågat mig hur arbetet med grön omställning går, och vilka politiska förslag jag har kommit fram till.
Arbetet med grön omställning genomförs av en analysgrupp för Grön omställning & konkurrenskraft. Gruppen består av tio kvalificerade ledamöter med en bred representation från politiken, näringslivet, akademin och civilsamhället. Gruppen har fått en bred uppdragsbeskrivning. Arbetet har under den första tiden främst handlat om att ringa in områden av särskilt intresse för fortsatt analys samt om att planera arbetet.
Gruppen undersöker vilka vägar som är nödvändiga för att förverkliga ett hållbart samhälle och samtidigt främja Sveriges konkurrenskraft. Inriktningen är att Sverige ska placera sig i framkant av utvecklingen av den gröna tillväxten internationellt. Exempel på frågor som gruppen behandlar är investeringsåtaganden, ekonomiska incitament, systemlösningar, forskning och utbildning samt stads- och landsbygdsutveckling.
Analysgruppen har en kontinuerlig dialog och ett informationsutbyte med övriga Regeringskansliet för att se till att gruppens arbete är relevant och inte dubblerar arbete som redan utförs. Gruppen kommer att leverera bl.a. ett antal promemorior under året och redovisa slutsatser, strategiska överväganden samt förslag till politiska åtgärder senast i februari-mars 2016.
Stockholm den 24 juni 2015
Kristina Persson
Intressenter
Frågeställare
Skriftliga frågor
Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.