Skattefusk och ekonomisk brottslighet

Skriftlig fråga 2013/14:582 av Anders Karlsson (S)

Anders Karlsson (S)

till Finansminister Anders Borg (M)

 

Moderaterna i riksdagen har dragit i gång en seminarieserie om alla förslag mot skattefusk och ekonomisk brottslighet som de röstat emot de senaste åtta åren. Närmast på tapeten står förslaget om månadsuppgifter där statsrådet vek ned sig för Annie Lööf som i det så kallade ”inre kabinettet” bestående av partiledarna fick förslaget stoppat trots att proposition var utlovad. Företagare som tycker att skattefusk och svartjobb är ett bra konkurrensmedel fick näringsministern på sin sida med sina krokodiltårar.

Men nu blåser det friska valvindar inom Moderaterna, och strategerna har tänkt ut att den politiska skillnaden gentemot Socialdemokraterna måste minskas till det yttersta. Alltså ska nu skattefusk och ekobrott bekämpas – rent av med månadsuppgifter på individbasis - samtidigt som vi socialdemokrater anklagas för att vilja främja detsamma genom våra förslag kring moms och arbetsgivaravgifter. Skam har kommit upp ur vattnet och springer runt på torra land, det gäller att påpeka att han faktiskt är naken.

Har valfebern fått ministern att ändra uppfattning kring månadsuppgiftsrapportering på individbasis till Skatteverket?

Frågan är besvarad

Händelser

Fördröjd statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2014-04-22 Överlämnad: 2014-04-23 Sista svarsdatum: 2014-04-30 Besvarad: 2014-05-05

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga