SJ:s betaltjänster

Skriftlig fråga 2016/17:694 av Ulla Andersson (V)

Ulla Andersson (V)

till Statsrådet Anna Johansson (S)

 

Förra året lanserade SJ en ny hemsida. I samband med det avskaffades möjligheten att betala med internetbanken. SJ hänvisar i stället till kortköp på hemsidan, sina biljettautomater och återförsäljare såsom 7-Eleven och Pressbyrån. Sedan tidigare går det inte längre att köpa biljett ombord på tågen.

De betalningsalternativ som finns kvar i dag stänger ute flera grupper. För att kunna köpa biljett online krävs betalkort, något som varken personer med betalningsanmärkningar eller asylsökande har möjlighet att få i dag. För den som är gammal eller inte behärskar språket kan det vara svårt att ensam klara av att hantera en biljettautomat. Ändå är det flera orter där det är den enda möjligheten att kunna köpa SJ-biljetter. Om man trots allt klarar av att handla i en biljettautomat så saknas dessa i flera orter i norra och mellersta Sverige, orter där det inte heller finns 7-Eleven eller Pressbyrå, till exempel, Hudiksvall, Åmål, Kiruna och Gällivare.

I sin besparingsiver har SJ försvårat för människor i stora delar av landet att kunna resa med dem. I hela Norrland finns det bara tio orter där det över huvud taget går att köpa biljett om man saknar möjlighet att använda sig av internets betalkortstjänster.

Med anledning av detta vill jag fråga statsrådet Anna Johansson:

 

Vilka initiativ är statsrådet beredd att ta med anledning av det som har framförts om SJ:s betaltjänster?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2017-01-20 Överlämnad: 2017-01-23 Anmäld: 2017-01-24 Svarsdatum: 2017-02-01 Sista svarsdatum: 2017-02-01
Svar på skriftlig fråga