Säljsamtal till mobiltelefonnummer

Skriftlig fråga 2014/15:584 av Mikael Eskilandersson (SD)

Mikael Eskilandersson (SD)

till Statsrådet Per Bolund (MP)

 

En ny dom i Marknadsdomstolen gör att det nu står säljare fritt att ringa säljsamtal till privatpersoners mobiltelefoner. Tidigare har det ansetts som god sed att inte ringa säljsamtal till privata mobiltelefoner, och vi har på det sättet varit förskonade från störande samtal på vår mobil.

Konsumentverket menar på sin hemsida att 96 procent av konsumenterna inte vill bli uppringda av säljare i telefonen från företag där man inte redan är kund. Vidare menar Konsumentverket att 60 procent tycker att det är lätt att bli lurad eller vilseledd av försäljare på telefon.

Extra utsatta är enligt Konsumentverket äldre personer och konsumenter med funktionsnedsättning. Det kan vara något så vanligt som att man hör illa som ställer till med problem när man får en säljare i luren. I drygt 8 procent av anmälningarna till Konsumentverket har försäljning skett till en person med någon form av funktionsnedsättning.

 

Har statsrådet Per Bolund eller regeringen för avsikt att vidta några åtgärder för att begränsa möjligheten för säljsamtal till mobiltelefoner med anledning av domen, och i så fall vilka?

Frågan är besvarad

Händelser

Fördröjd Inlämnad: 2015-05-27 Överlämnad: 2015-05-27 Anmäld: 2015-05-28 Sista svarsdatum: 2015-06-03 Svarsdatum: 2015-06-05
Svar på skriftlig fråga