Rutiner för departementens officiella Twitterkonton

Skriftlig fråga 2015/16:1403 av Sofia Arkelsten (M)

Sofia Arkelsten (M)

till Utrikesminister Margot Wallström (S)

 

Utrikesdepartementets officiella Twitterkonto @utrikesdep skickade den 22 juni en tweet som svar till Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor som skrivit om ett beslut i riksdagen. Beslutet rörde återförening av familjer, och KD hade ett eget förslag som de röstade på, men de var emot förslaget som fick majoritet. I den slutliga omröstningsomgången avstod KD eftersom deras förslag fallit i en förberedande votering.

Tweeten från det officiella kontot på Utrikesdepartementet löd: @BuschEbba Ni röstade INTE nej. Och det kommer vi komma ihåg.

Inte nog med att tweeten från det officiella kontot visar en grundläggande okunskap om propositionsordningen och hur beslut fattas i kammaren, det kan dessutom ses som direkt olämpligt att Utrikesdepartementets officiella konto används partipolitiskt.

Det är många frågor som väcks i och med detta agerande på Utrikesdepartementets officiella konto.

Med anledning av detta vill jag fråga utrikesminister Margot Wallström:

 

Vilka rutiner finns för användandet av kontot och hur säkerställs att de officiella Twitterkontona inte används för partipolitik?

Frågan är besvarad

Händelser

Fördröjd Inlämnad: 2016-06-22 Överlämnad: 2016-06-23 Anmäld: 2016-06-27 Sista svarsdatum: 2016-06-29 Svarsdatum: 2016-07-04
Svar på skriftlig fråga