Mångkultur

Skriftlig fråga 2016/17:1237 av Jeff Ahl (SD)

Jeff Ahl (SD)

till Statsminister Stefan Löfven (S)

 

Statsministern har uttryckt sin förfäran vid två tillfällen om den mångkultur han påstår sig företräda. Vid det första tillfället menade statsministern att vi tar i hand i Sverige när vi hälsar, oavsett om det är på en man eller kvinna. Vid det senaste tillfället så beklagade sig statsministern att det var hemskt med könsuppdelning på en buss.

Hur kan det komma sig att statsministern och regeringen i ena andetaget påstår sig vara för mångkultur men i andra andetaget fördömer mångkulturella uttryck? Förstår inte regeringen vad begreppet mångkultur innebär i praktiken?

Det är tacksamt för en nationalist att både regeringen och delar av oppositionen nu anpassar sig efter den sverigedemokratiska synen, men samtidigt är det problematiskt att regeringen fortsätter att företräda en mångkulturell politik samtidigt som de beklagar sig över den. Jag är dock tacksam att statsministern nu steg för steg ger Sverigedemokraterna rätt. Jag hoppas att denna kursändring på sikt återupprättar det Sverige som levde efter den tidigare socialdemokratiska statsministern Per Albin Hanssons devis:

Sverige åt svenskarna – svenskarna åt Sverige.

Således blir min fråga till statsminister Stefan Löfven:

 

Är det statsministerns ställningstagande att Sverige inte längre är ett mångkulturellt land och att de nyanlända förväntas assimileras in i den svenska kulturen?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2017-04-06 Överlämnad: 2017-04-13 Anmäld: 2017-04-18 Svarsdatum: 2017-04-26 Sista svarsdatum: 2017-04-26
Svar på skriftlig fråga