Försenade tåg

Skriftlig fråga 2013/14:675 av Lars Johansson (S)

Lars Johansson (S)

till Statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

 

Vid en tågresa med SJ snabbtåg från Göteborg till Stockholm den 1 juni blev vi som var med en timme försenade eftersom tåget fick köra en omväg via Västerås. Tåget kom in till Centralstationen på spår 10 kl. 00.40 den 2 juni. Omkring 300 passagerare blev väldigt förvånade och ledsna över att dörrarna till Centralstationen var stängda och att inhyrda vakter hindrade passagerare att komma över till Vasagatan, där taxibilar stod och väntade. Vakterna hänvisade samtliga att gå uppskattningsvis 500 meter där perrongen slutade och gå in genom en smal gallerdörr för att ta en brant trappa upp till Kungsbron. Sedan fick passagerarna i den stockholmska natten ta sig hem bäst de kunde. Många valde då att gå ned till Vasagatan för att den vägen komma fram till en taxistation.

Mot denna bakgrund vill jag ställa följande fråga:

Vad tänker statsrådet göra för att SJ:s passagerare som kommer försenade på natten ska kunna komma in på Centralstationen och på det viset ta den snabbaste vägen med sina väskor till väntande taxibilar eller anhöriga?

Frågan är besvarad

Händelser

statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2014-06-10 Överlämnad: 2014-06-10 Besvarad: 2014-06-18 Sista svarsdatum: 2014-06-18

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga