Fatahs hyllande av massmördare på gator och torg

Skriftlig fråga 2016/17:204 av Kent Ekeroth (SD)

Kent Ekeroth (SD)

till Utrikesminister Margot Wallström (S)

 

I en debatt förra året mot utrikesminister Margot Wallström visade jag upp en rad exempel på hur Fatah/Palestinian Authority (PA) i sina officiella kanaler hyllar terrorister och massmördare, personer som bland annat mördat civila kvinnor och barn.

Wallström verkade ovetande eller viftade bort denna information, som för övrigt alla själva kan se genom att titta på Fatahs officiella kanaler.

Men det är inte bara på internet som dessa hyllningar sker. Det sker även i den fysiska miljön i Fatah/PA-kontrollerade områden. Exempelvis döps skolor och torg efter terrorister. Statyer byggs för att hedra och hylla dem som mördat oskyldiga. Hela husväggar täcks av målningar som hyllar terrorister.

Ett av flera sådana exempel är exempelvis att tre palestinska skolor är döpta efter Dalal Mughrabi – terroristen som massakrerade 37 civila, varav 12 var barn.

Min fråga till utrikesminister Margot Wallström är:

 

Är ministern medveten om att Fatah/PA i det offentliga rummet på detta sätt hyllar massmördare och terrorister, och vilka åtgärder föranleder det i så fall från ministerns sida?

Frågan är besvarad

Händelser

Fördröjd statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2016-10-21 Överlämnad: 2016-10-25 Anmäld: 2016-10-26 Sista svarsdatum: 2016-11-02 Svarsdatum: 2016-11-03

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga