Fatah/PA:s hyllningar av massmördare

Skriftlig fråga 2016/17:295 av Kent Ekeroth (SD)

Kent Ekeroth (SD)

till Utrikesminister Margot Wallström (S)

 

Efter att jag ställt skriftliga frågor till Margot Wallström angående Fatah/PLO:s uppmaningar till mord på civila israeler, som görs både på internet och i det offentliga rummet, får jag ett icke-svar som svar.

Wallström skriver att: ”[]…jag uttryckligen tagit avstånd från våld mot civila liksom att alla terroristhandlingar är förkastliga och måste fördömas. Jag har betonat vikten av att skyldiga ställs inför rätta. Regeringen är också tydlig i dialogen med företrädare för Palestina om vikten av att ta avstånd från våld mot civila och hatpropaganda.”

I det svaret svarar inte Wallström direkt på min fråga. Det är en enkel ja/nej fråga.

Med anledning av detta vill jag fråga utrikesminister Margot Wallström:

 

Är ministern medveten om att Fatah/PA både på internet och i det offentliga rummet hyllar massmördare och terrorister som dödat civila - ja eller nej? Och i så fall: Förändrar det regeringens inställning till dem?

Frågan är besvarad

Händelser

statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2016-11-07 Överlämnad: 2016-11-09 Anmäld: 2016-11-10 Svarsdatum: 2016-11-16 Sista svarsdatum: 2016-11-16

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga