Aktuellt

EU-politisk debatt den 20 januari

Publicerad: 20 januari 2021 klockan 13.00

Onsdagen den 20 januari var det EU-politisk debatt i riksdagen. EU-minister Hans Dahlgren (S) inledde debatten med att redogöra för regeringens prioriteringar i EU-arbetet. Övriga riksdagspartier valde själva vem som ska delta i debatten.

Tid: Onsdagen den 20 januari klockan 9.
Plats: Kammaren, Allmänhetens entré, Riksgatan 3, Stockholm (begränsat antal besöksplatser för allmänhet och media).

Hitta till riksdagen

Det var talmannen som efter samråd med gruppledarna fattade beslut om att en EU-politisk debatt skulle hållas i riksdagen den 20 januari. Debatten ersatte den EU-politiska partiledardebatten som skulle ha ägt rum i november förra året men som ställdes in med anledning av den förvärrade smittspridningen av covid-19 i Sverige.

Den EU-politiska debatten går att se direkt och i efterhand via riksdagens webb-tv. Debatten tolkades till teckenspråk och engelska.

Debattregler

Ministern inleder debatten med att redogöra för regeringens prioriteringar i EU-arbetet. Detta anförande får ta högst 15 minuter. Riksdagsledamoten från det största oppositionspartiet har rätt till ett anförande på 7 minuter. Övriga har rätt till ett anförande på högst 5 minuter. På dessa första anföranden gäller ingen replikrätt.

Därefter följer en andra omgång med anföranden på längst 2 minuter. På det andra anförandet gäller fri replikrätt för debattdeltagarna i partistorleksordning. Duellmetoden tillämpas med replikrätt på högst 1 minut (totalt 4 minuter per duell).

Mer information

För mer information kontakta riksdagsinformation, e-post: riksdagsinformation@riksdagen.se, telefon: 020-349 000.