Aktuellt

Riksdagsledamot observerar andra omgången av presidentvalet i Nordmakedonien

Publicerad: 3 maj 2019 klockan 14.15

Den 5 maj hålls andra omgången av presidentvalet i Nordmakedonien. En svensk riksdagsledamot ingår i en internationell delegation som observerar valet.

I valobservationen den 5 maj deltar en svensk parlamentariker genom OSSE:s parlamentariska församling. Parlamentarikernas uppgift är att följa om valet är öppet och genomförs på ett korrekt sätt, genom att vara på plats i utvalda delar av landet under valdagen. Parlamentarikerna observerar valtillfället, förseglingen av röstsedlar och rösträkningen i olika vallokaler.

Från Sverige deltar följande riksdagsledamot:

Arman Teimouri (L)

Valobservationen arrangeras av Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE. OSSE arbetar för att förebygga konflikter och skydda mänskliga rättigheter. En viktig uppgift för organisationen är att observera parlaments- och presidentval i olika länder. De har observatörer i landet under en längre tid före och efter valet.

Presskonferens den 6 maj

Den 6 maj hålls en presskonferens i Skopje där ett preliminärt uttalande om valet görs. Uttalandet publiceras på OSSE:s parlamentariska församlings hemsida.

Parlamentariska församlingar

OSSE:s parlamentariska församling

Kontaktperson för media

Fredrik Svensson, internationell rådgivare, riksdagens internationella kansli, tel +46 (0) 73 096 64 67, fredrik.svensson@riksdagen.se.