Aktuellt

Följ med på en digital resa i riksdagen!

Publicerad: 3 september 2018 klockan 14.15

Upplev riksdagen inifrån – direkt från klassrummet. Nu finns ett nytt digitalt stöd för dig som undervisar om riksdagens arbete. Följ med på en spännande resa genom Riksdagshuset och se filmer om allt ifrån rösträttens införande till hur arbetet i kammaren går till.

– Vi vet att det här är mycket efterfrågat av lärare och det känns därför roligt att vi kan lansera nu innan valet när skolorna arbetar intensivt med demokratifrågor och riksdagens arbete, säger Hanna Bergander, projektledare på Riksdagsförvaltningen.

Riksdagen har många olika uppgifter och är en central del i Sveriges demokrati. Riksdagen bestämmer vilka lagar som ska gälla i vårt land, har makt över regeringen och det var riksdagen som för 100 år sedan bestämde att alla har rätt att rösta. Allt detta och mycket mer skildras i den nya digitala upplevelsen.

– Nu kan vi erbjuda alla möjligheten att uppleva riksdagen i sin dator eller telefon. Man behöver inte längre resa till Stockholm och gå in i Riksdagshuset för att få upplevelsen av att vara på insidan av riksdagen, säger Anders Hagquist, kommunikationschef på Riksdagsförvaltningen.

Upplev riksdagen kretsar runt fem rum i Riksdagshuset, bland annat kammaren och den historiska Andrakammarsalen. Gå en guidad tur mellan rummen och upplev delar av riksdagen som inte visats upp förut. Förutom att se alla rummen i 360 grader kan du och dina elever se flera filmer som beskriver riksdagsarbetet. Följ med, resan börjar här!

upplev.riksdagen.se

Frågor och synpunkter

Vi vill veta vad du tycker om Upplev riksdagen. Hör gärna av dig och berätta dina synpunkter, lämna förbättringsförslag, eller om du har frågor och upplever problem.

Riksdagsinformation
Telefon: 020-349 000
E-post: riksdagsinformation@riksdagen.se