Aktuellt

Följ med på en digital resa i riksdagen!

Publicerad: 3 september 2018 klockan 14.00

Nu kommer riksdagen hem till dig. I riksdagens nya digitala upplevelse kan du följa med bakom kulisserna och lära dig om hur riksdagen och den demokratiska processen fungerar. Upplev riksdagen tar dig med på en spännande resa; från rösträttens genombrott och fram till i dag.

– Nu kan vi erbjuda alla möjligheten att uppleva riksdagen i sin dator eller telefon. Man behöver inte längre resa till Stockholm och gå in i Riksdagshuset får att få upplevelsen av att vara på insidan av riksdagen. Dessutom får de digitala besökarna något extra genom att de får följa med bakom kulisserna genom riksdagens rum och vrår, säger Anders Hagquist, kommunikationschef på Riksdagsförvaltningen.

Riksdagens många olika uppgifter och hur riksdagen arbetar skildras i den nya digitala upplevelsen.

– Vi vet att det här är ett mycket efterfrågat material av lärare och det är därför roligt att vi kan lansera nu innan valet när skolorna arbetar intensivt med demokratifrågor och riksdagens arbete, säger Hanna Bergander, projektledare på Riksdagsförvaltningen.

Upplev riksdagen kretsar runt fem rum i Riksdagshuset, bland annat kammaren och den historiska Andrakammarsalen. Gå den guidade turen som tar dig mellan rummen och upplev delar av riksdagen som inte visats upp förut. Förutom att se rummen i 360 grader kan du se flera filmer som beskriver riksdagsarbetet. Du får både träffa talmannen och höra flera ledamöter berätta om sitt arbete. Följ med, resan börjar här!

upplev.riksdagen.se

För mer information

Riksdagsförvaltningens presstjänst
Telefon: 08-786 62 00