Aktuellt

Dopgåva till prinsessan Adrienne från Sveriges riksdag och regering

Publicerad: 8 juni 2018 klockan 14.14

Den 8 juni döptes prinsessan Adrienne. Talman Urban Ahlin och statsminister Stefan Löfven (S) närvarade vid dopet. I dopgåva från Sveriges riksdag och regering fick prinsessan Adrienne barnböcker med svenska visor och sånger samt en ukulele.

Två travar med böcker är inslagna i blågula band. Framför böckerna finns en ukulele och på en boktraven står ett kort med prinsessans namn.

Foto: Anders Löwdin

På gratulationskortet står följande:

"Dopgåva till H.K.H. Prinsessan Adrienne

I dopgåva från Sveriges riksdag och regering får Prinsessan Adrienne ett brett urval böcker ur den svenska vis- och sångskatten för barn. Både välkända klassiker och nya titlar finns representerade. I gåvan ingår också ett instrument, en ukulele.

Det första ljud en människa hör är ljudet av sin mammas hjärtslag, rytmen finns från början. Det nyfödda barnet somnar rofyllt till vaggvisan. Det lilla barnet älskar att lyssna och sjunga med. Musik blir en outsinlig källa till kreativitet, fantasi och upptäckarglädje. Det finns visor, verser och sånger för livets alla tillfällen – att lyssna till, sjunga med i, skratta åt, inspireras av och reflektera över.

Med dopgåvan vill vi uppmärksamma den rika skatten av svenska visor och sånger för barn. Vår förhoppning är att boksamlingen ska bidra till glädje och stimulera till sång och musik inom familjen."

Litteraturlista: Prinsessan Adriennes dopgåva(pdf, 407 kB)