Aktuellt

Parlamentarikermöte om terrorismbekämpning i Europa-Medelhavsområdet

Publicerad: 25 april 2018 klockan 11.04

Den 28-29 april deltar riksdagens delegation till den Parlamentariska församlingen för Unionen för Medelhavet (PA-UfM) i den årliga församlingssessionen i Kairo, Egypten. Temat för mötet är bekämpandet av terrorism i Europa-Medelhavsområdet.

Ledamöter från parlament i medlemsländerna i Europa, Mellanöstern och Nordafrika samlas den 28-29 april för den 14:e församlingssessionen för Parlamentariska församlingen för Unionen för Medelhavet (PA-UfM). Församlingen har som mål att skapa fred, stabilitet och välstånd runt Medelhavet.

Fokus på terrorismbekämpning, digital revolution och arbetstillfällen

Temat för årets session är bekämpandet av terrorism i Europa-Medelhavsområdet, vilket kommer att debatteras i plenarsessionen då alla parlamentariker deltar.

Andra frågor på agendan är den digitala revolutionen, utbildning och skapande av arbetstillfällen i Europa-Medelhavsområdet. Parallellt pågår även det femte talmansmötet i Kairo. Talmansmötet arrangeras av PA-UfM och är ett toppmöte för medlemsländernas talmän och delegationsledare.

Svenska delegationen träffar egyptiska organisationer

Den svenska PA-UfM-delegationen består av sex riksdagsledamöter. Tre av ledamöterna deltar under församlingssessionen i Kairo: Eva Lohman (M), Kalle Olsson (S) och Amir Adan (M).

I samband med resan kommer den svenska delegationen delta i ett studiebesöksprogram den 26-27 april anordnat att svenska ambassaden i Kairo. De ska bland annat träffa organisationer som arbetar med jämställdhetsfrågor, ekonomi och sysselsättning i Egypten. Delegationen kommer också att besöka Svenska institutet i Alexandria, Egypten.

Dokument

Kontaktperson för media

Helena Lundstedt, internationell rådgivare, telefonnummer 08-786 47 95, e-post helena.lundstedt@riksdagen.se

Ledamöter