Aktuellt

Samverkan för framtiden på programmet i Kronoberg

Publicerad: 10 april 2018 klockan 11.18

Andre vice talman Björn Söder (SD) besökte Kronobergs läns valkrets måndagen den 9 april tillsammans med riksdagsledamöter från valkretsen. Besöket gjordes i samarbete med landshövding Ingrid Burman.

Andre vice talmannen och delegationen besöker Sagomuséet i Ljungby.

Andre vice talmannen och delegationen besöker Sagomuséet i Ljungby. Foto: Länsstyrelsen Kronoberg

Under dagen gjorde andre vice talmannen och riksdagsledamöterna studiebesök och samtal där den röda tråden var samverkan mellan företag, högre utbildning, föreningsliv, kommuner, län, regioner och andra organisationer för att möjliggöra gemensamma satsningar. Samtal och studiebesök rörde bland annat skogens betydelse som näring, innovationsmiljöer för smart och hållbart boende, kulturarv och olika företagsbesök gjordes liksom till Sagomuséet.

De riksdagsledamöter som deltog i besöket var Monica Haider (S), ClasGöran Carlsson (S),  Katarina Brännström (M), Johan Hultberg (M), Per Ramhorn (SD) och Eskil Erlandsson (C).

Syftet med besöket var att ledamöterna ska knyta kontakter och orientera sig i frågor som är viktiga för framtiden just där. Dagen avslutades med en middag dit riksdagsledamöter samt aktuella personer från olika samhällssektorer i valkretsen bjöds in.

Bakgrund

Tidigare har talmannen genomfört vår- och höstmiddagar i Stockholm. Talman Urban Ahlin har infört att talmannens höstmiddag istället läggs ute i landets alla valkretsar fördelad till olika tillfällen, kopplade till studiebesök om varje områdes framtidsfrågor. Talmansbesöken har ett tydligt ledamotsperspektiv och initiativet kommer från riksdagen. Talmannen eller någon av de vice talmännen tillsammans med landshövdingen i respektive län står som värdar för evenemanget.