Aktuellt

Problem med riksdagens webb-tv

Publicerad: 19 oktober 2017 klockan 14.57

Just nu går det inte att se direktsänd webb-tv på riksdagens webbplats om du använder webbläsare som Safari, Chrome eller Firefox och inte själv har installerat eller aktiverat Flash. Vi arbetar med att lösa problemet.

Webb-tv är en viktig kanal för att visa vad som händer i riksdagen och just direktsändningarna är en efterfrågad tjänst från våra användare. Anledningen till att en del nu har problem med att titta på direktsänd webb-tv är att riksdagens webbplats använder Flash för direktsändningarna. Utvecklingen kring webb-tv går snabbt och vi arbetar kontinuerligt för att förbättra och anpassa tekniken för att möta nya krav. Nu pågår arbetet med att göra om webb-tv spelaren så att den fungerar utan Flash. Tills vidare får du som använder en webbläsare som inte har Flash själv installera eller aktivera det programmet på din dator.

Installera eller aktivera Flash på Adobes webbplats

Webbläsare som fungerar för riksdagens webb-tv

Direktsändningarna fungerar fortfarande med Internet Explorer och Edge. I iPhone och iPad fungerar de också med Safari. Problemet gäller inte heller sändningar som visas i efterhand.

Så funkar webb-tv på riksdagens webbplats

Kort om riksdagens webbsändningar

  • riksdagen.se sänder cirka 1000 timmar webb-tv per år
  • alla öppna sammanträden direktsänds
  • drygt 11 000 webb-tv klipp finns på riksdagen.se
  • du kan dela eller bädda in hela eller utvalda delar från webb-tv-sändningarna, eller ladda ner dem till din egen dator.