Aktuellt

Riksdagen deltar i Almedalsveckan 2–9 juli

Publicerad: 24 maj 2017 klockan 16.50

Riksdagsförvaltningen deltar med en monter under Almedalsveckan i Visby. På temat Du och demokrati arrangeras dagliga miniseminarier där talmannen och riksdagsledamöterna berättar om sitt arbete i demokratins tjänst. Som besökare i montern får du också höra om riksdagens informationsutbud, prova på att lägga demokratipussel och testa dina kunskaper om demokratins utveckling i Sverige.

Riksdagen är en självklar arena för kunskap och dialog om demokrati. Riksdagsförvaltningen deltar för andra året i rad med en monter under Almedalsveckan. Förutom talmannen och ledamöter finns också medarbetare på plats för att berätta om hur du på olika sätt kan ta del av arbetet i riksdagen. I montern, som ligger centralt belägen på Hamnplan i Visby, arrangeras dagliga miniseminarier och besökarna bjuds in till olika aktiviteter. Här får du möjlighet att ställa frågor till talmannen, riksdagsledamöterna och Riksdagsförvaltningens medarbetare, testa dina demokratikunskaper och lägga demokratipussel.

Riksdagsordningen 400 år och riksdagens öppna data

Riksdagsförvaltningen arrangerar också en rad seminarier under veckan. Under en av programpunkterna kopplar konstitutionsutskottets ledamöter ihop den 400 år gamla riksdagsordningen med dagens parlamentariska utmaningar. Seminariet leds av talmannen. Andra seminarier berör riksdagens öppna data där du får veta mer om hur journalister, forskare och allmänhet kan ta fram statistik och information om riksdagens arbete.

Hela programmet publiceras inom kort på riksdagens webbplats.

För mer information

Eva Östlund, kanslichef ledningsstaben, telefon 08-786 41 42, e-post eva.ostlund@riksdagen.se