Aktuellt

Riksdagsledamöter observerar parlamentsvalet i Albanien

Publicerad: 21 juni 2017 klockan 09.58

Uppdaterad: 21 juni 2017 klockan 10.47

Den 25 juni är det parlamentsval i Albanien. Tre svenska riksdagsledamöter ingår i en internationell delegation som observerar valet.

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, är en sammanslutning för säkerhetspolitisk dialog och samverkan i Europa. En viktig uppgift för organisationen är att övervaka parlamentsval i olika länder.

Ett 50-tal parlamentariker deltar

I valobservationen den 25 juni deltar ett 50-tal parlamentariker från mer än 20 av OSSE:s medlemsstater. Deras uppgift är att följa om valet är öppet och genomförs på ett korrekt sätt genom att vara på plats i utvalda delar av landet under valdagen. Parlamentarikerna kommer att observera valtillfället, förseglingen av röstsedlar och rösträkningen i olika vallokaler.

Presskonferens i Tirana den 26 juni

Den 26 juni hålls en presskonferens i Tirana där ett preliminärt uttalande om valet görs. Uttalandet publiceras på OSSE:s parlamentariska församlings webbplats.

Kontaktperson för media

Eva Hjelm, internationell rådgivare, riksdagens internationella kansli, telefon +46 (0)70-399 77 73, e-post eva.hjelm@riksdagen.se

Ledamöter