Aktuellt

Mediefrihet i fokus på möte i Europarådets parlamentariska församling

Publicerad: 20 januari 2017 klockan 09.28

Den 23-27 januari äger vintersessionen i Europarådets parlamentariska församling, PACE, rum i Strasbourg. Högt på dagordningen står frågor kring mediefrihet i Europa, attacker på journalister och utmaningarna kring nätmedier och näthat.

Den svenska delegationen till PACE består av sex ordinarie ledamöter och sex suppleanter. Under sessionsveckan i Strasbourg kommer ledamöterna att debattera och rösta om ett antal resolutioner. Eva-Lena Jansson (S) kommer att presentera en rapport om den humanitära krisen i Gaza för PACE.

Debatt om de demokratiska institutionerna i Turkiet

Debatt är efterfrågad om de demokratiska institutionerna i Turkiet och hur konflikten i Syrien påverkar omgivande länder. Andra frågor som kommer att debatteras är inkludering av romer och resande, handels- och investeringsavtal och mänskliga rättigheter, demokratiska institutioner i Ukraina, situationen i Libanon, samt ökad stabilitet genom stärkande av social dialog.

Bland inbjudna talare märks Cyperns president Nicos Anastasiades och Rumäniens president Klaus Iohannis.

Mer information

Kontaktperson för media

Magnus Nordström, senior internationell rådgivare, riksdagens internationella kansli, telefon 073-376 51 59, e-post magnus.nordstrom@riksdagen.se

Ledamöter