Aktuellt

Samråd i EU-nämnden inför möten i ministerrådet

Publicerad: 11 januari 2017 klockan 15.07

Regeringen samråder med EU-nämnden fredagen den 13 januari. Den senaste händelseutvecklingen i Syrien och fredsprocessen i Mellanöstern står på dagordningen.

Tid: Fredagen den 13 januari klockan 9.00
Plats: Skandiasalen, ingång Mynttorget 1

Rådet för utrikes frågor väntas diskutera den senaste utvecklingen i Syrien

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska samråda med EU-nämnden inför mötet i rådet för utrikes frågor den 16 januari.

Vid mötet väntas rådet diskutera den senaste händelseutvecklingen och situationen i Syrien, med särskilt fokus på den rysk-turkiska överenskommelsen om vapenvila och resolutionen på samma tema som antogs av FN:s säkerhetsråd på nyårsafton.

Rådet väntas också diskutera fredsprocessen i Mellanöstern. Diskussionen hålls mot bakgrund av en konferens i Paris den 15 januari, till vilken 70 länder och organisationer bjudits in för att diskutera och anta en gemensam deklaration om fredsprocessen.

Dokument

Kontaktperson för media

Johanna Möllerberg Nordfors, kanslichef EU-nämndens kansli, telefon 08-786 66 57, e-post johanna.mollerberg.nordfors@riksdagen.se

Ledamöter

EU-nämndens ledamöter

Pressackreditering

I anslutning till mötet kan ackrediterade journalister ställa frågor till EU-nämndens ledamöter. Journalister som vill närvara men inte har riksdagens pressackreditering kan kontakta riksdagsinformation, telefon 020-349 000, e-post riksdagsinformation@riksdagen.se