Aktuellt

Talmannen besökte Chile

Publicerad: 9 mars 2016 klockan 09.28

Den 5-9 mars ledde talman Urban Ahlin en riksdagsdelegation till Chile för ett officiellt besök.

På programmet i Chile stod möten med deputeradekammarens talman Marco Núñez Lozano, president Michelle Bachelet, utrikesminister Heraldo Muñoz och finansminister Luis Felipe Céspedes.

De ämnen som togs upp under mötena var i huvudsak det reformarbete i Chile som förändrar skol- och utbildningssystemet samt välfärds- och löntagarfrågor. Fler ämnen som stod i fokus var jämställdhet, lokaltrafiken i städerna, hållbara städer och naturresurser. 

I Chile höll talman Urban Ahlin ett tal vid invigningen av en utställning till minne av Sveriges före detta statsminister Olof Palme, 30 år efter hans bortgång. Utställningen har sammanställts av Sveriges ambassad i Santiago.

I Chile deltog talmansdelegationen också i två seminarium, varav det ena var med EU-delegationen på tema fred och säkerhet. Det andra seminariet hade ekonomi och utveckling som fokus och hölls tillsammans med FN:s ekonomiska kommission för Latinamerika och Karibien.

I delegationen ingick, förutom talman Urban Ahlin, socialutskottets ordförande Emma Henriksson (KD), trafikutskottets ordförande Karin Svensson Smith (MP) och riksdagsdirektör Kathrin Flossing.