Aktuellt

Tredje vice talman på Women in Parliament Global Forum Summit Jordanien

Publicerad: 9 maj 2016 klockan 15.29

Tredje vice talman Esabelle Dingizian (MP) besökte Amman, Jordanien, den 2-5 maj. Vid besöket deltog Esabelle Dingizian vid Women in Parliament Global Forum Summit samt genomförde möten utanför konferensen.
 

På besök i skola för syriska flyktingbarn.

På besök i skola för syriska flyktingbarn. Foto: Riksdagsförvaltningen.


Temat för konferensen Women in Parliament Global Forum Summit 2016 var ”Women in Politics; Fast Forward”.
 
- Det är viktigt att arbeta med jämställdhetsfrågorna i ett globalt perspektiv. Jag samtalade med talmannen i representanthuset om jämställdhet i det parlamentariska arbetet och under resan diskuterades också exempelvis hållbarhetsfrågor och vattenprojekt, säger Esabelle Dingizian (MP).
 
Vid sidan om konferensen genomfördes möten och besök för att diskutera konflikten i Syrien, flyktingfrågor, regionala frågor, bistånd, mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och jämställdhetsfrågor.
 
Esabelle Dingizian (MP) hade ett rundabordssamtal med kvinnliga jordanska parlamentariker samt ett möte med Atef Tarawneh, talman i Jordaniens representanthus. Ett studiebesök genomfördes till Jordandalen med organisationen EcoPeace, som arbetar med miljöfrågor och hållbar regional utveckling i Jordanien, Palestina och Israel samt ett besök hos Kvinna till Kvinna i Amman.
 
Vid Women in Parliament Global Forum deltog även riksdagsledamot Agneta Gille (S) och statsrådet Åsa Regnér.