Aktuellt

Talmansbesök i Västra Götalands läns södra valkrets

Publicerad: 17 maj 2016 klockan 11.49

Uppdaterad: 17 maj 2016 klockan 12.00

Riksdagens talman Urban Ahlin besökte Västra Götalands läns södra valkrets tillsammans med riksdagsledamöter från valkretsen och landshövding Lars Bäckström. Resan gick till Gånghester, Borås, Kinna och Skene.  

Talmannen på Textile Fashion Center i Borås.

Talmannen på Textile Fashion Center i Borås. Foto: Anna Sigge.

 

- Vi har haft en innehållsrik dag med fokus på textilbranschen som både är en framtidsbransch och historiskt viktig i regionen, sade Urban Ahlin efter besöket.

Talmannen och riksdagsledamöterna deltog i studiebesök och samtal på företag och vid utbildningar. Syftet med programmet var att belysa frågor som är aktuella och viktiga för utvecklingen i regionen; textila näringar, utbildningar, forskning och sport. Under besöket avtäckte talmannen också en skulptur.  

De riksdagsledamöter som deltog under dagen var Ann-Christin Ahlberg (S), Phia Andersson (S), Jan Ericson (M) och Cecilie Tenfjord-Toftby (M).  

Dagen avslutades med middag på Almåsgymnasiets restaurang Stjärnklart med mat lagad av eleverna. Till middagen bjöds valkretsens riksdagsledamöter samt aktuella personer från regionen in.  

Talmansbesök – Kort bakgrundsinformation

Tidigare har talmannen genomfört vår- och höstmiddagar i Stockholm. Talman Urban Ahlin har infört att talmannens höstmiddag istället läggs ute i landets valkretsar fördelad till olika tillfällen, kopplade till studiebesök om viktiga framtidsfrågor. Talmansbesöken har ett tydligt ledamotsperspektiv och initiativet kommer från riksdagen. Talmannen eller någon av de vice talmännen tillsammans med landshövdingen i respektive län står som värdar för evenemanget.